fbpx
… potrebovali sme dofinancovať kúpu nového auta s nenákladnou a bezproblémovou prevádzkou, ktoré to s nami potiahne ďalších 12 rokov … a vtom prišli ľudia zo žilinských IT firiem s netradičnou ponukou. Sprevádzanie detí, ktoré našli bezpečné útočisko v našom Detskom krízovom centre Náruč, do školy či k lekárom, realizácia výletov a rôznych voľnočasových aktivít mimo areálu krízového […]

… potrebovali sme dofinancovať kúpu nového auta s nenákladnou a bezproblémovou prevádzkou, ktoré to s nami potiahne ďalších 12 rokov … a vtom prišli ľudia zo žilinských IT firiem s netradičnou ponukou.

Sprevádzanie detí, ktoré našli bezpečné útočisko v našom Detskom krízovom centre Náruč, do školy či k lekárom, realizácia výletov a rôznych voľnočasových aktivít mimo areálu krízového centra ale i zastupovanie záujmov detí na úradoch alebo súdoch – to všetko si vyžaduje rýchle, bezpečné a efektívne cestovanie. Naše 12-ročné autíčko i napriek dobrej starostlivosti a priebežnej údržbe (ani nie tak pomaly, ako isto) dosluhuje. Náklady na neustále opravy sú nerentabilné, ale toto auto by nám nepostrádateľne chýbalo. Potrebovali sme preto nakumulovať financie na kúpu nového spoľahlivého a bezpečného 5-miestneho „tátoša“, ktorý to s nami s nenákladnou a bezproblémovou prevádzkou potiahne ďalších 12 rokov … a vtom prišla netradičná ponuka z ITkraja:

V dobe obmedzeného cestovania sa chceli žilinské IT firmy „hecnúť“ a za 40 dní virtuálne obísť zo Žiliny celý svet, čo je 40 075 km. A popri tom podporiť dobrú vec – vyzbierať 4 000 € na dofinancovanie kúpy nového auta pre nás.

Cez špeciálnu výzvu zverejnenú na portáli ludialudom.sk mohli na auto prispievať individuálni darcovia ale aj firmy, ktoré sa rozhodli finančne odmeniť každý kilometrík „odhýbaný“ ich zamestnancami. Rátal sa len vlastný pohon: chôdza, beh, bicykel, korčule …

Nakoniec v rámci výzvy športovalo 400 osôb z 11 IT firiem a Žilinskej univerzity, ktoré spolu prešli 51 721 km.  Najviac sa bicyklovalo (34 105 km), behalo (7 691 km) a chodilo (7 635 km), ale 1 650 km sme dali aj na korčuliach a kolobežkách, zaplávali a odpádlovali sme 445 km.

Hýbali sa nielen ľudia z IT firiem ale aj z Náruče – prispeli sme takmer 2500 kilometrami.

Naša nové auto už jazdí!

ĎAKUJEME všetkým športovcom, darcom a podporovateľom!

… ostávame v pohybe, priatelia!

Viac detailov k výzve IT kraja nájdete tu.

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)