fbpx
Deti potrebujú pre svoj zdravý vývin fyzické a emocionálne bezpečie. Život bez strachu, v bezpečí, je ich základným právom. Zodpovednosť za prevenciu a riešenie násilia na deťoch je vecou všetkých dospelých. Týranie a zneužívanie detí je neviditeľnou realitou dnešného sveta. Nadácia Ženského svetového summitu v Ženeve preto už v roku 2000 vyhlásila Svetový deň prevencie týrania […]

Deti potrebujú pre svoj zdravý vývin fyzické a emocionálne bezpečie. Život bez strachu, v bezpečí, je ich základným právom. Zodpovednosť za prevenciu a riešenie násilia na deťoch je vecou všetkých dospelých.

Týranie a zneužívanie detí je neviditeľnou realitou dnešného sveta. Nadácia Ženského svetového summitu v Ženeve preto už v roku 2000 vyhlásila Svetový deň prevencie týrania detí … je ním práve dnešný deň – 19. november.

Výskumy ukazujú, že jedno z 5 detí na Slovensku zažilo násilie! Oficiálne štatistiky však zachytávajú len zlomok skutočného množstva prípadov.

Okrem zdravotných problémov môže dochádzať u týraných a zneužívaných detí k závažnému narušeniu až trvalému poškodeniu vývoja ich osobnosti, sebavedomia a medziľudských vzťahov, ktoré pretrvávajú aj v dospelosti. Väčšina prípadov sa pritom udeje tam, kde by malo byť najbezpečnejšie – v rodinách.

Preto vyzývame všetkých dospelých: Nezatvárajte oči pred násilím – pomáhate tak „neviditeľným“ deťom!

V prípade potreby pomoci alebo konzultácií môžete kontaktovať Detské advokačné centrum Náruč alebo naše Poradenské centrá Náruč v Žiline a Čadci. Všetky naše služby sú bezplatné.

Loading

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)