fbpx
V Poradenskom centre Náruč Žilina realizujeme už sedem rokov preventívny program „Kým nie je neskoro“.  Vzhľadom na závažnosť a nezriedkavý výskyt domáceho násilia v rodinách, je našou snahu aj týmto spôsobom dlhodobo prispievať k pozitívnej  zmene hodnôt, postojov a správania u dospievajúcej mládeže. Preventívny program v roku 2022 absolvovalo 74 študentov žilinských stredných škôl. Úspešnosť a dopad realizovaných prevencií hodnotíme […]

V Poradenskom centre Náruč Žilina realizujeme už sedem rokov preventívny program „Kým nie je neskoro“.  Vzhľadom na závažnosť a nezriedkavý výskyt domáceho násilia v rodinách, je našou snahu aj týmto spôsobom dlhodobo prispievať k pozitívnej  zmene hodnôt, postojov a správania u dospievajúcej mládeže.

Preventívny program v roku 2022 absolvovalo 74 študentov žilinských stredných škôl. Úspešnosť a dopad realizovaných prevencií hodnotíme najmä na základe postrehov a spätnej väzby od študentov. Tí oceňujú najmä prístup, otvorenosť lektoriek preventívnych programov, aktivity, zapájanie študentov a štýl komunikácie témy násilia páchaného v rodinách.

Približne 1/3 študentov sa vyjadrila, že by uvítali predĺženie/opakovanie preventívneho programu a dožadovali sa nadväzujúcich prevencií v ich triedach, nakoľko ich téma zaujala a považujú ju za spoločensky dôležitú.

Veríme, že realizáciou preventívnych aktivít sa nám v spolupráci so školami v regióne Žiliny darí prispievať k eliminácii násilia páchaného na deťoch a v rodinách, ako aj k zvýšeniu informovanosti samotných študentov, ako sa chrániť pred násilím a kde vyhľadať pomoc. To, že majú prevencie svoj význam dokazujú i postrehy študentov zachytávajúce zmenu vnímania témy násilia v rodinách po absolvovaní preventívneho programu:

Preventívne programy sme realizovali bezplatne vďaka podpore Nadácie J&T.

V Žiline ponúkame i preventívne programy špeciálne určené pre deti navštevujúce materské školy či základné školy. V prípade záujmu o realizáciu prevencií na školách, kontaktujte Poradenské centrum Náruč Žilina: poradnazilina@naruc.sk | 0918 185 576.

Loading

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)